Кметът на Пловдив обяви 2 май за неучебен ден

Кметът на Пловдив Костадин Димитров обяви 2 май за неучебен ден, съобщи Дарик нюз.

Така почивните дни за учениците в града ще започнат от първи и ще продължат до 6 май, включително. Кметът каза пред журналисти, че така се насърчават децата да четат повече.

Това е третият ден през настоящата учебна година, който Димитров обявява за неучебен. Първите два дни бяха по време на грипната епидемия през февруари.

Кметът коментира и пътните ремонти в града. По думите му пробивът „Модър-Царевец“ от понеделник ще е с Акт 15, но заради липсата на координация между фирмите движението няма да може да бъде отворено в близките две седмици.

Причината е, че в района се изпълнява и проект на ВиК за изграждане наЮжен обходен колектор, част от проекта за реконструкция и изграждане на водопроводната мрежа в града.

Бави се изграждането на колектора в кръстовището между улиците „Солунска“ и „Хаджи Димитър“, обясни кметът и допълни, че фирмата не е спазила срока за завършване на обекта, който сама е дала.

„Източното платно на бул. „Кукленско шосе“ ще бъде с маркировка в края на седмицата, а от началото на следващата започва реконструкцията на западното. До десет дни ще приключи ремонтът на бул. „Рогошко шосе“, след което ще се работи по археологическите разкопки на бул. „Брезовско шосе“ и той отново ще бъде затворен“, допълни зам.-кметът по строителството Тошо Пашов.

Четете още

Избор на редактора