18.5 C
София
събота, 1 октомври, 2022

Кметът на София: Цената на билета за метрото остава 1,60 лв.

Цената на билета в метрото трябва да остане 1,60 лв., защото ние тръгнахме от разбирането, че цената на единичния билет няма да се променя. Не виждам аргументи за покачване до 2,00 лв. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

Тя коментира по-голямата вариативност, която дават електронните възможности.

Фандъкова каза, че се работи за постепенната отмяна на хартиения билет и включването на електронните възможности – за облекчаване на хората. Според нея билетът трябва да остане като единична възможност – ако някой пътува инцидентно, да има възможност да си купи.

„Някои карти за градски транспорт отпадат, има известна оптимизация – посочи Йорданка Фандъкова. – Като цяло най-изгодната карта остава годишната. Преди време общинските съветници приеха да може да се плаща на траншове, като цената е 365 лв. Тази карта е изгодна и все повече хора проявяват интерес към нея“.

Кметът на София уточни, че все още не е ясно кога ще се проведе финалното гласуване за промяната на билета.

„Първо трябва да минат дискусиите и след това да излезе окончателно решение на водещата комисия. Тогава то ще влезе и на сесия на Общинския съвет за гласуване”, разясни Йорданка Фандъкова.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини