Кои са любимите актьори на Де Ниро за всички времена

Малко са актьорите, които могат да се мерят с Робърт де Ниро. Той е носител на две награди „Оскар“ и седем номинации в актьорските категории. Де Ниро е титан на холивудския екран, изпълнил някои от най-запомнящите си изпълнения във филмите на Мартин Скорсезе, Франсис Форд Копола и Куентин Тарантино.

Де Ниро получава първата си роля във филма на Скорсезе от 1973 г. „Зли улици“. Той спечели толкова много известния режисьор, че той го нарече най-великият актьор на своето поколение.

Кариерата на Робърт де Ниро е белязана от роли в мрачни трилъри и гангстерски филми, за които той става синоним на Ал Пачино, Джо Пеши и Рей Лиота.

Запитан за най-ранните си филмови влияния, Де Ниро разкри, че е черпил вдъхновение от британското кино. Що се отнася до Америка, той посочва Джеймс Дийн, Марлон Брандо, Монтгомъри Клифт, Ким Стенли и Грета Гарбо като най-интересните актьори.

Любимите актьори на Робърт де Ниро са: Марлон Брандо, Монтгомъри Клифт, Джеймс Дийн, Грета Гарбо, Албърт Фини, Ричард Харис, Ким Стенли.

Четете още

Избор на редактора