Кои са най-добрите кучешки снимки за 2023 г.

Разгледайте някои от тези невероятни снимки от тазгодишните награди за фотография на куче, публикувани от BBC.

Тази снимка, наречена Ascending Serenity, спечели първо място в категорията портрет и пейзаж. Направено е от Сана Сандер от Швеция и показва нейното куче Солей на дървета близо до дома им.

Тази брилянтна снимка от Грейс Физелман от САЩ е на второ място в категорията портрет и пейзаж. Тя направи тази снимка на кучето си Нала, австралийска овчарка, релаксиращо на пътя, докато снегът започна да вали.

В състезанието има четири различни категории: портрет и пейзаж, екшън, студио и кучета и хора. Първото място в категория кучета и хора отиде при Mercury Megaloudis от Австралия за този брилянтен изстрел.

Този кадър от Ема Гоф, наречен: Facing the Immensity Together, спечели второ място в категорията кучета и хора. Тя каза, че става въпрос за дружеството и подкрепата, която кучетата могат да дадат на хората, когато животът им се струва малко поразителен.

Тази година конкурсът получи 1440 заявки от повече от 50 държави. Първото място в категорията за действие бе за Жаклин Рюдигер от Германия. Тя каза, че се е опитала да улови скоростта, движението и мускулите на кучето в снимката си.

Робърта Холдън спечели второ място в категорията за екшън със своя кадър на куче, което скача във водата в Канада за гребло.

Дайте на това кученце аплодисменти! Първото място в категорията за студио спечели Анна Аверянова от Черна гора за нейната красива картина, наречена Балерина.

Тази снимка на танцуващо куче спечели второ място в категорията за студио. Той е заснет от Карла Геа Пералес от Испания и се казва Let’s Dance.

Четете още

Избор на редактора