Кои тенисисти са най-атакувани от хейтъри

Френската федерация по тенис в сътрудничество с компанията „World Sports Network“ (WSN) направи проучване кои тенисисти са подложени на най-негативна критика в социалните мрежи.

Резултатите показват, че Новак Джокович и Арина Сабаленка са изправени пред най-грозните коментари в Twitter и Facebook.

Джокович и Сабаленка имат най-негативната „обратна връзка“ в социалните мрежи, според изследване, което проследява реакциите, насочени към играчи от списъците на ATP и WTA за период от 16 месеца.

Сабаленка е на първо място като най-целенасочена тенисистка в списъка на WTA. Данните разкриват, че 15% от настроенията към нея в Twitter са били негативни.

Изследването използва Google Bard (генеративен чатбот с изкуствен интелект, разработен от Google), за да анализира всички туитове, в които се споменават първите шест поставени на предстоящото Открито първенство на Франция в Париж.

Взаимодействията в социалните медии са проследени от януари 2022 г. до май 2023 г. Данните разкриват, че тенисистките са изложени на по-висока степен на онлайн тролове в сравнение с техните колеги мъже.

Четете още

Избор на редактора