Кой влиза в листата на ПП-ДБ за евроизборите

Доц. Боряна Мусева, съпруга на Кристиан Таков, ще бъде на второ място в листите на ПП-ДБ за евроизборите през юни, разкрива offnews.bg.

Вече е почти сигурно, че „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ ще се явят с обща листа. Това ще бъде формализирано на 30 март, когато е насрочено Отчетно-изборното общо събрание на ПП.

Никола Минчев ще бъде водачът на листата, след като отстъпи мястото си на ротационен председател на парламента на председателя на ДСБ Атанас Атанасов.

Радан Кънев ще бъде едва на пето място. Следващият му мандат като евродепутат не е никак гарантиран. Ако се съди по сегашните социологически проучвания, които са правени за парламентарни, а не европейски избори, ПП-ДБ имат 4 сигурни места, а петото е на кантар и на Кънев ще му се наложи да води преференциална кампания.

Трети в листата е Даниел Лорер, а на четвърто място е депутатът от Враца Деница Симеонова, която стана известна единствено с пламенната си възхвала от парламентарната трибуна на лидера си Кирил Петков. Тогава тя изрече и станалата крилата фраза „за мене той е просто Киро“.

Шести е депутатът Йордан Терзийски, който беше кандидат за кмет на Велико Търново.

Не е определено още мястото на Настимир Ананиев, но със сигурност той ще бъде в листата.

Четете още

Избор на редактора