Кой е полицаят, отказал 10 000 евро и златен часовник?

Кой е полицаят, отказал подкуп от 10 000 евро и златен часовник, се питат мнозина днес, след като МВР съобщи за случай от тази нощ, при който сирийски гражданин е предложил подкуп на служител на „Пътна полиция“.

Това е младши инспектор Алек Каленски, който заяви пред медиите, че досега три пъти му е предлаган подкуп, който той е отказвал, и по случаите се водят преписки. „Такава крупна сума за пръв път се случва“, каза Каленски и добави, че не си е помислил дали да вземе парите.

Полицаят разказа, че се е отзовал на сигнал за възникнал скандал на пътя между хора от два автомобила на кръстовището на бул. „Дондуков“ и „Мария Луиза“, като е трябвало да се тестват водачи за алкохол и наркотици.

Тестът на единия водач, сириец с български документи за бежанец, е показал наличие на три вида наркотици – канабис, амфетамин и метаамфетамин. Шофьорът веднага бил задържан и вкаран с белезници в патрулката. След това мъжът е поискал да му се разхлабят белезниците, защото го болят ръцете. Младши инспектор Каленски влязъл в автомобила и задържаният пуснал на пода две пачки, като ги побутнал с крак към него. Мъжът му казал, че това са 10 хиляди евро, поискал е да бъде освободен и да му се върне шофьорската книжка, тъй като му е необходима за работа. Обяснил е, че има транспортна фирма, занимаваща се с превоз на товари от Турция към България. Полицаят веднага докладвал за случилото се на началника си.

Впоследствие сириецът е транспортиран до ВМА, за да му бъдат взети кръвни проби, тогава той е предложил на служителите на МВР 3000 лева и златен часовник, за да бъде освободен.

Сирийският гражданин е задържан за 24 часа. Установява се дали е криминално проявен и има ли предходни нарушения на пътя. По случая работи Софийската градска прокуратура.

РЕКЛАМАspot_img