Кой кого прави на малоумен за убийството в София?

Изключително неприятно е да пишеш по тема, когато една майка още не е спряла да плаче, а един полицай вече всяка нощ ще сънува кошмари.

Тя няма да прежали сина си, него ще го влачат по съдилища години, ако не се разберат с майката за пари.
Покрай тяхната мъка обаче отвсякъде крещи неистината. По-точно – някой или е малоумен, или има за малоумни всички около себе си.

Кой има полза от странните недомлъвки? Със сигурност не полицаят. А защо тогава всичко се прави, за да му се помогне? Уж.

Първо стреля полицайка. Не, първо беше полицай, после стана полицайка. Накрая уточниха, че е „полицай от мъжки род“. Колегията през час се поправяхме, а читателят се питаше тия журналисти добре ли са?

После било стреляно от 100 м. И то не „хаотично“. Имало запис как полицаят заел позиция за стрелба.

Ама нали имало преследване и гонене? Спрял, за да се прицели ли? И в добавка „полицаят бил многократно награждаван“, оставаше да уточнят, че е за точна стрелба.

Полицаят стрелял, защото знаел, че крадецът заплашил момичето с пистолет. И когато той, бягащият, бръкнал в чантичката си, полицаят помислил, че ще извади оръжие.

Но, чакайте. Ама нали крадецът бягал. Някой дава ли си сметка как се бяга, когато те гони полицай с изваден пистолет? И Юсейн Болт няма да го стигне.

Добре, но как бягайки с такава скорост крадецът е успял и да си бърка в чантата? И как полицаят го видял, че си бърка в чантата, когато му вижда само гърба и то от 100 метра?

Как с пистолет от 100 метра някой може да е сигурен, че ще улучи крадец в крака, когато и Весела Лечева в най-добрите си години би пропуснала с „Макаров“ от 50 метра. С този пистолет, ако улучиш дърво от 15 метра, трябва да си хвърляш фуражката до тавана.

Такъв изстрел съм виждал само в Холивуд, във „Великолепната седморка“, когато мълчалививият стрелец Брит искаше да рани и плени бандит. От 100 метра обаче и той не можа, уби го.

Въпроси, въпроси, на които се чака отговор. А не очевидни недомислици, без много връзка с главния мозък. Тези „локуми“, които се разтягат, не помагат, те само вредят.

Имало е грабеж, удар с тръба, може и опит за убийство. Имало е сигнал, дошла е полиция, има бягство от органите на реда. Има стрелба, има труп. По дяволите, обяснете като хората какво е станало, не ни правете на малоумни. Не давайте шанс на фантасмагориите.

Този Светльо и приятелите му безспорно са си дирели белята. Да удряш жени с тръба по главата, да душиш момичета с кабела на слушалките за 20 лева е човешко падение. Когато това е системно, падението е тотално. Десетки може да са причините, но пропадането от нивото на нормално човешко същество е факт. Мястото на такива хора, независимо дали са на 15 или 17 години, не е сред нас. Има си места, където, дай боже, да се поправят. За под земята обаче има ред за всички.

Четете още

Избор на редактора