Кой и защо пали свещи в Руската църква в София

Много от тези, които се опитват да бутнат правителството, ходят в Руската църква и се молят кабината да оцелее и да няма избори, коментира пред БНР съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов.

„Конструкцията на управлението е достатъчно сложна и с най-различни напрежения, наслагвания, но е безалтернативна. Колкото и на някой да му се иска да клати лодката, да демонстрира желание да покаже независимост от тази ситуация, няма алтернатива тази конструкция“, заяви Иванов.

Той напомни, че многократно е предлагал механизмите за предварително съгласуване да бъдат оформени чрез писмен документ. Според него това би дало усещане за яснота между ПП-ДБ от една страна и ГЕРБ от друга. Този аргумент за предварително обсъждане важи обаче и в другата посока, подчерта той.

„Има постоянна криза, но тя никога не може да ескалира, стига да оставаме на терена на здравия разум. Това е най-доброто правителство и най-добрата конструкция, която бихме могли да имаме при тези политически обстоятелства“, смята съпредседателят на ПП-ДБ.

„Това е втори вот на недоверие от страна на силите, които се опитват декларативно да бутнат правителството. Мисля, че много от тях същевременно ходят до Руската църква да палят свещи правителството да остане и да не се стига до избори“, коментира Иванов. По думите му и вторият вот показва абсолютната неспособност на инициаторите да сформират алтернатива.

Четете още

Избор на редактора