Кой срещу кого в плейофите за Евро 2024

Кой срещу кого ще играе в плейофите за Европейското първенство по футбол в Германия догодина стана ясно днес, след като в Нион беше изтеглен жребия.

Участниците, общо 12, бяха разделени в три потока – А, В и С. Победителят във всеки от трите квалификационни турнира ще заслужи място на Евро 2024.

Отборът на Уелс ще бъде домакин на Финландия в полуфинален двубой в Поток А на 21 март 2024 година, а при победа ще се противопостави на Полша или Естония на 26 март в сблъсък за класиране на шампионата на Стария континент догодина.

В поток В Босна и Херцеговина ще приеме Украйна, а при успех ще излезе срещу победителя от двубоя между Израел и Исландия.

Грузия ще посрещне Люксембург в полуфинален мач от поток С, а победителят ще се изправи срещу спечелилия другия полуфинал, в който Гърция приема тима на Казахстан.

Поток А
Полуфинали, 21 март 2024г.
Полша – Естония
Уелс – Финландия

Финал, 26 март
Уелс/Финландия – Полша/Естония

Поток В
Полуфинали, 21 март
Израел – Исландия
Босна и Херцеговина – Украйна

Финал, 26 март
Босна и Херцеговина/Украйна – Израел/Исландия

Поток С
Полуфинали, 21 март
Грузия – Люксембург
Гърция – Казахстан

Финал, 26 март
Грузия/Люксембург – Гърция/Казахстан

Общо 20 отбора вече се класираха за финалите на европейското първенство по футбол заедно с домакина Германия. Това са Албания, Австрия, Белгия, Хърватия, Чехия, Дания, Англия, Франция, Унгария, Италия, Нидерландия, Португалия, Румъния, Шотландия, Сърбия, Словакия, Словения, Испания, Швейцария и Турция.

Четете още

Избор на редактора