Кола уби четирима от публиката на рали в Унгария

Четирима души загинаха и осем бяха ранени по време на 11-ото рали Естергом-Ньергес в Унгария, след като автомобил, участващ в състезанието, излезе от пътя и се вряза в зрителите, съобщава 24.hu.

Масовият инцидент е станал между Лабатлан ​​и Байот в ранния неделен следобед. Според изявление на полицейския щаб превозното средство, участващо в ралито, е излязло от пътя по все още неизяснени причини. Обстоятелствата се изясняват.

Състезанието беше прекъснато заради инцидента.

„За съжаление животът на четирима души не можа да бъде спасен, едно дете е с тежка опасност за живота, един човек е тежко ранен, а шестима души (включително дете) са транспортирани в болница с леки наранявания,“ съобщават от Националната служба за бърза помощ.

На мястото са пристигнали осем линейки и четири спасителни хеликоптера.

RTL публикува запис от катастрофата, на който се чуват обаждания за линейка веднага след като автомобилът се е врязал в публиката.

Засега не се знае нищо за жертвите и ранените, но е сигурно, че шофьорът и навигаторът на състезателния автомобил не са сред тях, съобщи RTL. Пътят, водещ към Лабатлан, където се случи трагедията, беше напълно затворен от полицията.

Четете още

Избор на редактора