5.6 C
София
неделя, 4 декември, 2022

Колко дни ще продължи изборът на комисии в парламента?

Колко дни ще продължи изборът на комисии в парламента? Това е въпросът, след като вчера народните представители не можаха да се разберат и отложиха решението си за днес.

Без комисии 48-ото Народно събрание не може да започне работа. Спорът беше породен от липса на разбирателство за заместник председателите на комисиите и дали да продължат избора днес или утре след председателски съвет.

До момента е избран състава само на Финансовата комисия, начело на която застава Петър Чобанов от ДПС. Освен избора на състава на останителите 24 комисии Народните представители ще изслушат и управителя на БНБ относно готовността на страната ни за членство в Еврозоната.

Комисиите ще бъдат общо 25, като се очаква разпределението на председателите да е следното: 7 за ГЕРБ , 5 за “Продължаваме промяната”, 4 за ДПС, по три за “Възраждане” и БСП, две за “Демократична България” и една за “Български възход”.

След спорове в пленарната зала заседанието вчера беше прекратено, а днес председателски съвет ще уточни заместник председателските места в комисиите.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини