Колко спечели Иванишевич от Джокович

Разривът в сътрудничеството между Новак Джокович и Горан Иванишевич е гореща тема сред спортна общественост.

Нито една от страните не разкри точните причини за раздялата, освен че Джокович каза, че са „достигнали точка на насищане“.

Новак вероятно е взел решението след лошия старт на сезона, в който все още няма спечелен трофей, преди най-важните турнири за годината, докато хърватите пишат, че независимо от всичко Иванишевич е спечелил добри пари от това сътрудничество.

Сътрудничеството на това дуо продължи почти шест години, през които Джокович спечели 12 титли от Големия шлем, уточнява makfax.com.

Твърди се, че Джокович е плащал на Иванишевич от 6000 до 10 000 евро на седмица, тоест легендарният хърватин е получавал 10 % от приходите на сръбския тенисист на турнирите.

Иванишевич спечели повече от 300 000 евро само от заплата миналата година.

Ако вземем тази цифра като средните доходи на Иванишевич по време на сътрудничеството му с Джокович и процента на спечелените турнири, Иванишевич е спечелил между два и четири милиона евро през последните шест години като треньор на най-добрия тенисист в света.

Иначе Иванишевич е спечелил около 16 милиона евро в кариерата си като активен играч. Иванишевич сложи край на кариерата си, в която спечели един турнир от Големия шлем (Уимбълдън) през 2011 г.

Четете още

Избор на редактора