Колко харчи за дрехи гросмайстор Алиреза Фирузджа

20-годишният гросмайстор Алиреза Фирузджа бе един от най-младите участници в Турнира на претендените за световната титла, който завърши наскоро в Торонто.

Французинът от ирански произход привлече вниманието не само с играта си, но и с външния си вид, пише championat.com.

„Стилът на Алиреза се промени. Преди това той предпочиташе да носи строги и прости класически костюми, напомнящи училищна униформа. Сега те са заменени от смели, ярки модерни образи и скъпи дизайнерски марки, коментира стилистката Алена Носкова. –  Изглежда Алиреза не се страхува да поема рискове както в играта, така и в модните тенденции. Това му придава харизма и го прави фигура, която е невъзможно да не бъде забелязана не само в света на шаха, но и извън него.“

В 4-ия кръг на Турнира на кандидатите Фирузджа беше облечен в строг черен костюм и риза в пясъчен цвят на Polo Ralph Lauren за 150 евро. Очилата също са на известната марка Louis Vuitton. Цена – около 870 евро.

В шестия кръг шахматистът дойде облечен в син костюм. Но изображението отново беше допълнено от маркови дрехи. Ярка риза със златни орнаменти на Versace Barocco. Цената на тази красота е 1500 евро. Очилата бях същите – на Louis Vuitton.

Алиреза обича да носи дизайнерски костюми. Например, едно от най-ярките изображения е оранжево яке от марката Frank Rudolf. Той го носеше на турнира по шах Fischer GOAT Challenge. Това яке е изработено специално за него. Точната цена не е известна. Може само да се предположи, че цената започва от 1500 евро.

Фируджа предпочита да се облича стилно в ежедневието. Това се забелязва както в снимки в социалните мрежи, така и в много интервюта. Шахматистът може да изглежда минималистично, но повечето му визии са луксозни дрехи.

Ежедневният гардероб на Алиреза включва суичъри. Например синя качулка на Polo Ralph Lauren и бяла на Prada. Първият се продава за 500 евро, вторият – за 1250. Понякога можете да го видите и с пуловер от Emporio Armani. Цена – около 500 евро. Има и ризи от Versace и Ami Paris на цена от 2000 евро.

Що се отнася до обувките, шахматистът предпочита маратонки или кецове. Някои от тях се виждат на негови снимки в социалните мрежи.

Четете още

Избор на редактора