Копола показа първи откъс от новия си филм Мегалополис

Адам Драйвър на покрива на небостъргач в град, който напомня Ню Йорк, готов да скочи в неизвестното – Франсис Форд Копола разкри в събота първи откъс от новия си филм „Мегалополис“, който ще представи на кинофестивала в Кан, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Американският режисьор ще бъде в центъра на вниманието на „Кроазет“ от 14 до 25 май тази година, 45 години, след като „Апокалипсис сега“ му донесе втора „Златна палма“ след „Разговорът“ от 1974 г. Копола не е режисирал игрален филм след Twixt през 2011 г.

Тийзърът на новия филм на Копола излезе на 4 май и съвпадна с 88-годишнина от рождението на съпругата на режисьора, Елинор Копола. Тя почина на 12 април тази година.

„Мегалополис“ е филм, посветен на скъпата ми съпруга Елинор. Надявах се да отпразнуваме заедно с нея рождения й ден тази година на 4 май. За съжаление това не е възможно, затова нека споделя с всеки от вас подаръка си за нея, написа Копола, който е на 85 г., в Инстаграм.

Филмът с бюджет над 100 милиона щатски долара според публикации в американски медии разказва за разрушаването на мегалополис и възстановяването му. С него Копола се конкурира тази година на Международния кинофестивал в Кан с още 21 продукции. Председател на журито е американската режисьорка Грета Гъруиг („Барби“).

Четете още

Избор на редактора