22.8 C
София
сряда, 28 септември, 2022

Корнелия: Борисов, отново лъжете безогледно

“Борисов, отново лъжете безогледно”, написа във Фейсбук лидерът на БСП, вицепремиер и министър в оставка Корнелия Нинова, информираха от пресцентъра на партията.

“Г-н Борисов днес казал, че войната за едни е лошо нещо, за едни е добро. И незнайно защо замесил моето име, че съм го потвърдила. Абсурд. Г-н Борисов, войната във всички случай и за всички е лошо нещо. Обикаляте страната и лъжете безогледно”, пише Нинова.

“Ръстът в икономиката не се дължи на войната”, твърди вицепремиерът в оставка. “Дължи се на важни неща, които свършихме. Спряхме рекета върху бизнеса, който вашето управление прилагаше. Спряхме течовете и кражбите, които вашето управление толерираше. Подкрепихме адекватно бизнеса за цената на тока. Оставени на мира от рекет и кражби, фирмите заработиха спокойно и реинвестираха парите си в производство, вместо да пълнят нечии джобове”, изброява Нинова.

“Както и да манипулирате, колкото и омраза да изливате, фактите са си факти: за пръв път България е на първо място в Европа с нещо добро – рекорден ръст на индустриалното производство”, заявява емоционално Нинова и изброява. “Ръстът не идва от износ на оръжие, както лъжете из цялата държава, а само от добив на въглища; производство на напитки и превозни средства; ремонт и инсталиране; облекло; енергийни и химически продукти; потребителски стоки; хартия и картон; хранителни продукти, лекарства и други по-малки”, отбелязва тя.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред симпатизанти в Ямбол, че държавата е в тежка криза. Единственият шанс това да се прекрати са бързи избори и стабилно управление, смята той.

“В България няма рекорден растеж на индустриалното производство, който е от полза на бизнеса и гражданите. Ръстът е от износа на оръжия заради войната в Украйна. В момента изнасяме продукция, произведена на ишлеме, с което се доближаваме до страните от Третия свят”, посочи Борисов във фейсбук страницата си.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини