Нинова: България е индустриален лидер в Европейския съюз

За първи път България е на първо място по индустриално производство в ЕС. Това е станало възможно заради спирането на кражбите, рекета и задкулисието. Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Общият ръст на износа е 18%. За Европейския съюз 20 %, а за трети страни 17%, увеличение на износа. При вноса имаме увеличение общо 19%, за Европейския съюз 5% и от трети страни 40%“, отчете вицепремиерът в оставка.

Нинова посочи, че тези резултати показват, че правителството не е паднало от вот на недоверие за лоши икономически показатели, а заради лоши икономически интереси.

Лидерът на левицата побърза да добави, че добрите показатели не трябва да ни успокояват.

„Те са прекрасна новина за България – за първи път сме на първо място в Европейския съюз и то индустрия и икономика. Но не бива да ни успокояват, защото инфлацията е висока, цените са високи, доходите са ниски. За да продължи тази тенденция, за да се справим докрай с тези проблеми“, заяви Корнелия Нинова.

Тя призова за пореден път за политическа стабилност и икономическа предвидимост.

„Това означава да положим усилия да съставим редовно правителство и работещ парламент“, каза Нинова.

По отношение на информацията на агенция „Ройтерс“, че България ще внася руски втечнен газ от Грузия, Корнелия Нинова заяви, че няма такава информация.

Четете още

Избор на редактора