10.7 C
София
понеделник, 26 септември, 2022

Нинова: България е индустриален лидер в Европейския съюз

За първи път България е на първо място по индустриално производство в ЕС. Това е станало възможно заради спирането на кражбите, рекета и задкулисието. Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова.

“Общият ръст на износа е 18%. За Европейския съюз 20 %, а за трети страни 17%, увеличение на износа. При вноса имаме увеличение общо 19%, за Европейския съюз 5% и от трети страни 40%“, отчете вицепремиерът в оставка.

Нинова посочи, че тези резултати показват, че правителството не е паднало от вот на недоверие за лоши икономически показатели, а заради лоши икономически интереси.

Лидерът на левицата побърза да добави, че добрите показатели не трябва да ни успокояват.

„Те са прекрасна новина за България – за първи път сме на първо място в Европейския съюз и то индустрия и икономика. Но не бива да ни успокояват, защото инфлацията е висока, цените са високи, доходите са ниски. За да продължи тази тенденция, за да се справим докрай с тези проблеми“, заяви Корнелия Нинова.

Тя призова за пореден път за политическа стабилност и икономическа предвидимост.

„Това означава да положим усилия да съставим редовно правителство и работещ парламент”, каза Нинова.

По отношение на информацията на агенция “Ройтерс”, че България ще внася руски втечнен газ от Грузия, Корнелия Нинова заяви, че няма такава информация.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини