Костадинов прогнозира още политически убийства

Убийството на Алексей Петров на практика е политическо убийство, коментира пред журналисти лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

След като днес в крайна сметка Бойко Борисов каза това, което и ние говорим, откакто стана ясно, че е извършено посегателство срещу Алексей Петров, на практика това убийство няма как да бъде класифицирано като криминално деяние, добави Костадинов.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира: „Алексей Петров беше близък с бащата на Кирил Петков, с тях. И той, като всички нас, Бог да го прости, търсеше варианти да се направи нещо стабилно след тези пет поредни ли, колко избори бяха, поне за важната законодателна рамка да е факт“.

Когато границите между организираната престъпност и организираната държавност са размити, на практика не знаем къде свършва мафията и почва държавата, посочи Костадинов. Според депутата е очевидно, че в момента ни управлява една „организирана престъпна сглобка“, която си е поставила една единствена цел – да гарантира физическото си оцеляване. По думите му явно вътре в тази сглобка има някакви „настъпвания, защото виждаме, че започнаха да се избиват един друг“. Костадинов не изключва вероятността да има и други, особено пък политически убийства, в следващите месеци.

Той постави отново въпроса кога ще бъде извикан Кирил Петков, за да дава показания за своите връзки с Алексей Петров.

По повод самосезирането на прокуратурата по проекта „Турски поток“, Костадинов каза, че не очаква „изпиране“.

Четете още

Избор на редактора