Кошлуков за БНТ: Тук не е Рио де Жанейро. Работим с материал на клиента

„Може би трябва отново да припомним, че според последните промени в Изборния кодекс, в БНТ сме длъжни да предоставим еднакво време на всички партии. Това е член 189-и, алинея трета в закона. А редът на участията се определя с жребий от ЦИК“.

Това напомни в профила си във Фейсбук директорът на БНТ Емил Кошлуков след снощния скандал в „Панорама“.

„Така че работим с материали на клиента този месец. Каквито участници ни пратят централите, такива трябва да показваме. Или както обича да казва Остап Ибрахимович в подобни ситуации, тук определено не е Рио де Жанейро“, подчертава той.

„Благодаря на колегите за търпението им, искрено се надявам, че в следващото Народно събрание ще ни чуят вече и ще променят тази недомислена поправка. Предизборната кампания в медиите не бива да уврежда психичното здраве на нацията. Извинявам се на засегнатите ни зрители, на Бойко Василев и Добрина Чешмеджиева специално“, завършва генералният директор.

В центъра на скандала в „Панорама“ беше Боян Расате от „Българския национален съюз – НД“. Агресивно поведение демонстрира и Венцислав Ангелов от Народна партия „Истината и само истината“, който заговори за бесилки и гилотини.

Още по темата

Избор на редактора