Коя е Рима Едбуш, мароканската съпруга на Усман Дембеле?

Историческият полуфинал на Световното първенство между Мароко и Франция в сряда беше вълнуващ за феновете в целия регион и извън него, но вероятно не повече от Рима Едбуш.

Влиятелната в социалните медии дама е мароканка – и тя е омъжена за крилото на Франция Усман Дембеле, пише The National.

И въпреки че отборът на съпруга й стигна до финала с победа с 2-0 срещу „атласките лъвове“, нейната национална гордост остана по-силна от всякога, когато тя публикува в социалните медии как феновете могат да се „гордеят с най-добрият африкански отбор“. Достигайки до последните четири, Мароко стана първият арабски или африкански отбор, постигнал подобно постижение на Световното първенство.

Ето какво трябва да знаете за нея:

Коя е Рима Едбуш?

Тя е израснала в Дуар Агбалу, в югозападно Мароко, и се смята, че се е запознала с Дембеле, когато е играл за клуба си от детството Рен.

Едбуш събра много последователи в социалните медии, особено TikTok, въпреки че наскоро изчисти акаунта си, за да стартира скромен моден лейбъл Razalae.

Марката е създадена тази година, като уебсайтът все още е в процес на изграждане. Въпреки това, рекламни снимки, публикувани на страницата на марката в Instagram, показват фрагмент от това, което ще предложи, включително копринени абая в прасковено и кремаво, с подходящи копринени забрадки. Едбуш сама моделира един от стиловете, позирайки пред пустинен пейзаж.

Освен че се занимава с мода, тя в момента учи в университет във Франция.

Кога се ожениха Дембеле и Едбуш?

Двамата се ожениха на традиционна мароканска церемония, проведена във Франция миналия декември.

Двойката, в която и двамата са практикуващи мюсюлмани, носеше класическо облекло и се наслаждаваше на интимна и частна церемония с близки приятели и семейство, според съобщения в медиите.

Младото семейство посрещна първото си дете, момиче, през септември.

Въпреки че не са споделили публично информация за дъщеря си, тя е родена в частна болница в Барселона, където живее двойката. Дембеле играе за Барселона след трансфера си за 167 милиона долара през 2017 г.

Четете още

Избор на редактора