Кралицата на катеренето загина след падане от 200 м

Кристъл Пола Гонсалес-Ландас, наричана Танцуващата кралица на катеренето, е загинала в при изкачване на един от снежните върхове на планина край Лос Анджелис.

Инцидентът се е случил през първия уикенд на януари, докато 56-годишната Гонсалес се е опитвала да изкачи заледените върхове на планината Болди.

При инцидента Кристъл е паднала от височина между 150 и 210 м, след като се е подхлъзнала на заледена част от хълма.

Гонсалес-Ландас е майка на четири деца. Първоначално, жената не е била идентифицирана, но след това семейството ѝ е потвърдило, че това е тя.

Поетично, последната ѝ публикация в социалните мрежи, само дни преди да загине, бе озаглавена: „Просто продължавай да се катериш!!!“ Видеото показва как Гонсалес изкачва точно планината Болди.

„Много хора в общността я знаят като Танцуващата кралица на катеренето или като Вечната катерачка. Всички я познават като жена, която не се страхува от нито едно планинско предизвикателство. Тя беше вдъхновение за всички и пътеводна светлина; човек, който винаги бе готов да помогне на всеки“, казва за нея дъщеря ѝ Джейми Росарио.

Заради лошото време, което не е позволило участие на хеликоптер в спасителната операция, тялото на Гонсалес-Ландас е трябвало да бъде пренесена на ръце от спасителния екип от над три хиляди метра надморска височина.

56-годишната жена е починала много преди да бъде откарана в болницата.

Според местното шерифство Гонсалес-Ландас е вторият човек, който губи живота си при изкачване на планината Болди.

РЕКЛАМАspot_img