Кристина Попова е 55-ата Царица Роза на Казанлък

Кристина Попова е 55-ата Царица Роза на Казанлък. На второ място журито постави Нона Ангелова, а трета в престижния конкурс стана Дебора Маркова.

Трите абитуриентки бяха избрани по време на цветен спектакъл в Дома на културата “Арсенал” измежду 23 кандидатки за короната. Изборът на Царица Роза официално поставя началото на програмата на юбилейния 120-и Празник на розата в Казанлък.

На събитието присъстваха кметът Галина Стоянова, заместник-кметове, представители на местната администрация и Общински съвет, на местния бизнес и институции, кметове на населени места. По традиция журито в конкурса “Царица Роза” се избира непосредствено преди събитието. Тази година претендентките бяха оценявани от жури с председател проф. Ивайло Ганев, директор на Технически университет – Казанлък. Членове на журито бяха Такаюки Шинозава от Посолството на Япония в Република България, Жана Андонова, собственик на “Алта Ойлс” ЕООД, Владимир Спасов, прокурист на фирма “М+С Хидравлик”, Белослава Желева, носителка на титлата Царица Роза 2022 и Юлия Попова, победителка в конкурса през 2013 година.

Поздрав към присъстващите отправи Галина Стоянова. „Има древна персийска мъдрост, според която единственото, което можеш да вземеш, когато напускаш този свят, е розата, защото розата не е от този свят“, каза тя. Стоянова напомни, че с това събитие започват 120-ите Празници на розата в Казанлък и всички жители и гости на града ще имат възможност да се насладят на разнообразна програма от събития.

Официалното коронясване на 55-ата Царица Роза ще бъде на 2 юни, а церемонията ще е със специалното участие на „Пеещи артисти“ на Игор Марковски. Вечерта ще завърши с концерт на румънската поп звезда Инна, а на следващия ден специални гости на Празника на розата в Казанлък ще бъдат музикантите от групата Boney M. Xperience. Кулминацията на празника ще продължи и на 4 юни с цветното празнично дефиле в центъра на града.

Четете още

Избор на редактора