6.8 C
София
неделя, 4 декември, 2022

Круизен кораб с 800 заразени от ковид акостира в Сидни

В Сидни акостира круизен кораб със стотици заразени с коронавирус пасажери, предаде Ройтерс.

Австралийската министърка на вътрешните работи Клеър О’Нийл  се опита да успокои сънародниците си, че властите са взели адекватни мерки, но според здравните власти рискът от разпространение на заболяването е много голям.

Корабът “Маджестик принсес”, на борда на който има около 800 заразени с вируса и който е на компанията “Карнивъл Острейлия”, напомни на жителите на Сидни, столицата на най-населения австралийски щат Нов Южен Уелс, за печално известния случай с круизния кораб “Руби принсес” от 2020 г.

Тогава плавателният съд акостира в Нов Южен Уелс с 914 инфектирани с коронавирус пасажери на борда, като 28 от тях починаха.

О’Нийл  каза, че след случая с “Руби принсес” са били създадени “редовни протоколи” и че здравните власти Нов Южен Уелс ще решат как да подходят към всеки отделен пътник на “Маджестик принсес”.

Помощ ще окажат и граничните сили, допълни О‘Нийл.

“Карнивал Острейлия”, която е част от международната компания “Карнивал корпорейшън” заяви, че пасажерите с положителни тестове са поставени в изолация на борда на кораба и за тях се грижи лекарски екип.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини