Кръщават на Путин нов квартал в Грозни

Нов квартал в Грозни ще бъде кръстен на руския президент Владимир Путин. Това съобщи ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров. Вчера той се запозна с напредъка на работата в централната част на града, пише dnes.bg.

„Тук се извършват мащабни строителни работи, след завършването на които ще се появи нов квартал. Той ще носи името на нашия национален лидер, най-видната политическа фигура на нашето време- руският президент Владимир Путин“, написа г-н Кадиров в Telegram.

По думите му кварталът ще бъде разположен на площ от над 200 хектара. В него ще има 130 жилищни блока, както и джамии, детски градини и други обекти на социалната инфраструктура. Чеченският лидер твърди, че вече има купувачи за 40% от строящите се жилища.

През 2008 г. централният булевард на Грозни е преименуван на булевард „Путин“. Освен това в Грозни има четири квартала, които през 2020 г. по нареждане на Рамзан Кадиров са преименувани в чест на чеченски национални герои – това са Ахматовски, Байсангуровски, Шейх-Мансуровски и Визатовски квартали.

Четете още

Избор на редактора