Кумът на Стоичков е новият шеф на ОбС в Пловдив

Най-възрастният общински съветник Атанас Узунов е новият председател на Общинския съвет на Пловдив. Той е на 68 г., бивш международен футболен съдия, кум на Христо Стоичков, дълги години беше част от управата на „Локомотив“ Пд. Сега е в Зоналния съвет на БФС е, координатор на първенства и турнири. Четвърти мандат е общински съветник в Пловдив, съобщи 24 часа.

За него гласуваха 32-ма от участвалите в избора съветници, за конкурентката му Виолета Константинова от „Възраждане“ – 5-има, 12 са избрали опцията „Не подкрепям никого“. Подкрепата за Узунов дойде от групите на ГЕРБ, „Съединени за Пловдив, „Браво, Пловдив“, ДПС и ИТН. От ИТН обясниха вота си „за“ Узунов с факта, че пловдивчани са отредили на ГЕРБ мястото на първа политическа сила. От ПП-ДБ са гласували с „Не подкрепям никого“.

„Вярвайте ми, много съм изненадан от самото предложение. Както в началото ви казах при откриването на сесията, обещавам ви, че ще бъда приятел на всички вас. Желая ви успех“, каза Атанас Узунов след избирането си. Той насрочи първата редовна сесия на новия Общински съвет за 23 ноември.

Четете още

Избор на редактора