Букурещ: Куче разкри 3 българки с контрабандни цигари

Повече от 4000 кутии контрабандни цигари бяха открити във вторник на международното летище „Анри Коанда“ в Отопени с помощта на кучето Ебаса, информира румънската гранична полиция.

Цигарите са открити в багажа на три жени с българско гражданство, които се опитвали да ги пренесат в Румъния, съобщи Фокус.

„На 26.12.2023 г. около 01.20 ч. на ГКПП Международно летище Анри Коанда се явиха за влизане в страната три лица от женски пол, гражданки на България, пътуващи от Истанбул на възраст между 30 и 34 години. След извършване на граничните формалности и като взеха регистрирания багаж, въпросните лица се придвижиха до изхода на зеления коридор, предназначен за хора, които нямат нищо за деклариране пред митническите органи“, се казва в съобщението.

Служителите на граничната полиция и митниците са решили, въз основа на анализа на риска, да извършат щателна проверка на регистрирания багаж на жените.  С помощта на служебното куче Ебаса, в няколко големи куфара са открити множество пакети цигари.

В резултат на инвентаризацията са открити 4050 кутии цигари (81 000 къса) от различни марки. За случая е уведомена прокуратурата към съда в Буфтеа.

Четете още

Избор на редактора