Къде е днес щангистът Гълъбин Боевски?

Помните ли Гълъбин Боевски? Олимпийският шампион по вдигане на тежести, който бе заловен в Сао Паоло да пренася 9 кг кокаин и вкаран в бразилски затвор.

И после изчезна, като за съдбата му се изписаха цели криминални романи. Последната версия бе, че е издал четата в затвора, където трябваше да лежи 9 години, и е получил нова самоличност. Сега си живеел живота някъде по топлите морета.

Новоназначеният треньор на националния отбор по вдигане на тежести Пламен Аспарухов открехна завесата за живота на Гълъбин Боевски, днес на 48 години, който е и негов възпитаник. Олимпийският шампион от Сидни 2000 трябваше да лежи 9 години, но на втората изненадващо се появи в България. Подробности за освобождаването му не бяха оповестени.

„Гълъбин беше прекрасно момче, човек с голям потенциал. Можеше да стане и министър на спорта, ако не беше случката със стрелбата на сина му Пол в училище. Живеехме врата до врата, а аз не забравям приятелите си. До ден днешен не съм го питал какво и как се е случило с него в Бразилия, но знам как е живял в затвора, много ми е разказвал“, сподели Аспарухов в подкаста на bTV „За спорта без клишета“.

„В момента Гълъбин е в Лисабон, развива бизнес, купи си къща, печели пари. Продаде всичко тук, раздаде дял на децата си. Връща се понякога, но не вдига шум около себе си“, разкри Пламен Аспарухов.

„Аз съм може би единственият, който знае как е живял в затвора в Бразилия Гълъбин. Може да се направи филм или да се напише книга. Страшно интересни неща ми е разказвал“, казва още Аспарухов.

Той е новият треньор на националния ни отбор по вдигане на тежести.

62-годишният Аспарухов за трети път застава начело на железните мъже, като голямата му цел е да изведе отбора до титли и медали на олимпийските игри в Париж през 2024 г.

Четете още

Избор на редактора