Към оригинала: Кървава драма в Далас – застреляни 8 души, ранени 7

Въоръжен мъж е застрелял осем души и е ранил най-малко още седем души пред оживен търговски център северно от Далас, предаде Ройтерс, като се позова на местната полиция.

Стрелецът, за когото властите твърдят, че е действал сам, е бил убит от полицай, след като открил огън пред търговски център в град Алън, Тексас, съобщи на пресконференция началникът на местната полиция.

На същата пресконференция началникът на пожарната служба в Алън заяви, че неговите служители са откарали най-малко девет жертви с огнестрелни рани към болници в района, като две от тях са починали, три са в критично състояние и други четири са стабилни.

Здравната служба, която управлява 16 болници в района, заяви, че в нейните травматологични центрове са били приети осем от ранените, които са на възраст от 5 до 61 години. Тя не уточни в какво състояние са те.

На кадри от местни медии се вижда как полицейски служители бързат да изведат хората от търговския център, а коли на спешната помощ са паркирани в близост до входовете. По тротоарите пред търговския център се вижда кръв и покрити с бели чаршафи тела.

„Органите на реда са на мястото на инцидента… Провежда се активно разследване. Моля, избягвайте района до получаване на допълнителна информация“, написа в своя публикация в „Туитър“ местното полицейско управление.

Губернаторът на щата Тексас Грег Абът нарече стрелбата „неописуема трагедия“ и заяви, че щатските власти са готови да предложат всякаква помощ, от която местните власти биха имали нужда.

Град Алън, Тексас, е с население от около 100 000 души.

Масовите стрелби станаха нещо обичайно в САЩ, като досега през 2023 г. те са най-малко 198, посочва АП.

Четете още

Избор на редактора