Кървава серия в Сърбия на тийнейджъри убийци

Ден след масовото убийство на 8 ученици и учителка от 13-годишния Коста, друга тийнейджърка извърши въоръжено нападение в училище в Белград – този път инцидентът се размина без жертви.

15-годишна бивша ученичка от частната гимназия „Руджер Бошкович“ е наръгала с кухненски нож 15-годишно момче и преподавателката си, 40-годишна жена, предадоха сръбският Блиц и Радио Б92.

Също като убитата от седмокласника учителка и пострадалата днес преподавателка е преподавала история.

Момичето е нападнало най-напред с хладното оръжие своя съученик и връстник, а преподавателката е пострадала, докато се е опитвала да спаси момчето.

Сръбските медии уточняват, че за щастие, и двамата наръгани от тийнейджърката не са сериозно пострадали. Няма опасност за живота им.

Най-масовият непълнолетен убиец в света зарази с ужасяващия си акт свои връстници.

Появиха се и имитатори – за подобен случай бе съобщено от Босна. Там 18-годишен изказа възхищение от 13-годишния Коста, убил осем деца, и се закани да има клане.

Полицията там задържа 18-годишен младеж от западния град Бихач, който заплаши в социалните мрежи, че ще копира масовата стрелба вчера в училище в Сърбия, отнела живота на девет души, предадоха Ройтерс и БТА.

Младежът е задържан. Тийнейджърът, идентифициран от полицията с инициалите А.З., и в миналото е отправял заплахи в социалните медии. Разследване срещу него миналата година е било прекратено, тъй като все още не е бил навършил пълнолетие, за да бъде подведен под отговорност.

Босненският в. „Дневни аваз“ идентифицира младежа от Босна като Айдин Зулич.

Сърбия продължава да тъгува, предстоят 3 дни траур. 13-годишният ученик, който извърши кървавата атака, вече е настанен в психиатрична болница. Това каза за Bulgaria ON AIR кореспондентът на БГНЕС в Белград Ели Юрукова.

Четете още

Избор на редактора