Къро и жена му застреляни в дома им в Кейптаун

Красимир Каменов-Къро и жена му са убити в дома им в Кейптаун, съобщи БНТ, позовавайки се на свои източници.

“Посолството на Република България в Република Южна Африка информира за убийство на четирима души в Кейптаун, за които се предполага, че са български граждани”.

Това съобщиха от Министерството на външните работи.

Красимир Каменов-Къро и жена му са били убити в дома им в Кейптаун. Убита е и икономката им. Предполага се, че четвъртият човек е бил охраната на Къро.

“До този момент официална информация от съответните власти в страната на акредитация не е получена в българското задгранично представителство, което е установило и поддържа оперативен контакт с компетентните органи и служби”, казват още от МВнР.

“Посолството на Република България в Република Южна Африка търси информация по официален ред от властите в държавата и веднага след постъпването й ще я предаде на компетентните власти в България.

Всяка постъпваща от посолството ни в Република Южна Африка информация се предава в оперативен порядък на Министерството на вътрешните работи по компетентност”, се казва още в съобщението.

Бизнесменът Красимир Каменов-Къро е обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол. Това е направено по искане на българските власти. Каменов се издирва по подозрения за заплаха за убийство, изнудване и убийство.

Къро е обвиняем в подбудителството на бившия полицай Любомир Иванов. Той бе застрелян в столичния квартал „Лозенец“ миналата година. Прокуратурата твърди, че е открила двамата физически извършители на покушението.

Наскоро обаче Къро бе обвинен като подбудител. Това стана след като прокуратурата обяви, че в дома на друг обвиняем е открила флашки със записи на разговори, които разкривали „заговор“ за свалянето на главния прокурор Иван Гешев.

Записите бяха намерени в дома на Дилиян Георгиев. В момента той е в ареста за наркотици, а в миналото бе обвиняем по дело за изнудване на Делян Пеевски и Ахмед Доган.

Към заговора бяха прикачени бившият банкер Цветан Василев, журналистът от BIRD Димитър Стоянов и още няколко души. Не е съобщавано по това дело да са повдигани обвинения. То е срещу организирана престъпна група за търговия с влияние.

Тази извънредна новина се актуализира и повече подробности ще бъдат публикувани скоро. Моля, опреснете страницата за най-пълната версия.

Четете още

Избор на редактора