Лавина уби трима холандски скиори в Австрия

Лавина в близост до австрийския ски курорт Зьолден уби трима скиори от Нидерландия. Друг човек е бил спасен и откаран в болница, съобщи БНТ.

Жертвите са били част от 17-членна група за ски туризъм, която е била на изкачване с четирима австрийски водачи. Групата се е насочила към планинско убежище на около 2 500 метра надморска височина, когато лавината, с ширина около 80 метра, е паднала малко преди 11:00 часа вчера.

Тя отнесла четирима членове на групата, двама от които са били мъртви, когато спасителите ги открили. Другите двама са били ранени; единият е бил откаран в болница с хеликоптер, а другият е останал в планината. Скиорът, който е останал в планината, е починал, съобщи по-късно говорител на полицията.

Нидерландското външно министерство заяви, че посолството на страната във Виена разследва какво точно се е случило и е готово да окаже помощ, ако е необходимо. Степента на предупреждение за лавини в провинция Тирол, където се намира Зьолден, е „умерена“, но експертите предупредиха за възможността от лавини.

Четете още

Избор на редактора