ЛеБрон е първият в историята на НБА с над 40 000 т.

Никола Йокич реализира 35 точки, 10 борби и 7 асистенции за Денвър, а ЛеБрон Джеймс – 26 точки, 9 асистенции и 3 откраднати топки за Лос Анджелис Лейкърс при победата на Нъгетс като гости в Лос Анжелис със 124:114 в среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА).

Майкъл Портър – младши добави 25 точки, а Джамал Мъри вкара 24 точки и 11 асистенции за гостите от Денвър, които удължиха победната си серия на шест мача.

ЛеБрон Джеймс се превърна в първия баскетболист в историята на НБА, който преминава границата от 40 000 отбелязани точки. Джеймс се нуждаеше само от още 9 точки преди срещата с Нъгетс и успя да стигне до историческото постижение пред препълнените трибуни.

Четирикратният шампион в лигата оглави реализаторската класация в НБА преди повече от година, когато изпревари постижението на легендарния Карийм Абдул-Джабар. 39-годишният ЛеБрон Джеймс в момента е най-възрастният играч в НБА, който продължава да се представя на елитно ниво в 21-ия си сезон в лигата. Той вече има общо 40 017 т., а втори е Карийм-Абдул Джабар с 38 387.

Четете още

Избор на редактора