17.9 C
София
събота, 1 октомври, 2022

Левицата поставя 4 условия за нов кабинет с “Промяната”

БСП има 4 условия, за да участва в нов кабинет, предложен от “Продължаваме промяната” в рамките на този парламент, стана ясно след Националния съвет на партията.

Получихме мандат да водим преговори, ако първата политическа сила – “Продължаваме Промяната”, ни поканят. Да не участваме в правителство, в което участват ГЕРБ и ДПС и да не подкрепяме мандат на ГЕРБ или ДПС, ако им бъде връчен. Това заяви пред журналисти лидерът на левицата Корнелия Нинова, облечена в ефирна рокля, цялата в актуални рози.

„Националният съвет ни даде рамка, в която да водим разговорите с четири краткосрочни задачи. Първата – подкрепа на актуализацията на бюджета. Втората – подкрепяне на законите за Плана за възстановяване и устойчивост. Трета  – реформите, които са необходими, за да влезе реално Планът в действие. Четвърто – подготовка на бюджета за 2023 г., за да можем да подготвим страната и хората за трудните есенни и зимни месеци, които ни чакат“, посочи вицепремиерът.

За БСП са важни и дългосрочни политики в съответните области: социална политика, здравеопазване, образование, култура, наука, спорт и икономика. „Изрично записахме да продължим битката за съдебна реформа, а промяна на модела на ГЕРБ“, добави Нинова.

И се похвали, че Националният съвет на БСП е дал висока оценка за работата на министрите от левицата в състава на кабинета „Петков“.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини