Лекарите категорични: Изчезналият Сашко се е хранел и е пиел вода

Една от мистериите около оцеляването на Сашко, който бе открит на деветия ден от изчезването си в планината, е разбулена. Детето се е хранело и е пило вода през това време.

„Сашко бе приет в болницата в сравнително добро състояние. Детето беше с едни много близки до нормалното параметри с леки отклонения, които са напълно приемливи. Със сигурност един 9-дневен престой без храна и вода би довел до много по-сериозни последици. Тоест, това дете по някакъв начин е успяло да бъде захранено и да приеме достатъчно течности, за да се съхранят параметрите му нормални“.

Това заяви в студиото на „Събуди се”  по Нова тв началникът на Клиниката по неврохирургия в „Пирогов” проф. Николай Габровски по повод състоянието 12-годишното дете от Перник, издирвано 9 дни и открито от добволци.

„Но за мен е радостно, че лекарите нямахме толкова много работа, а това дете беше спасено от българското общество, което се обедини за намирането му“, каза още проф. Габровски.

Той коментира и пандемията от COVID-19. “Мисля, че голяма част от българите взеха една много правилна и разумна позиция, която беше и позицията на Европа и на цивилизования свят. Но за съжаление политиката намери тази тема за твърде удобна и политическото навлезе в тази експертна тема и се опита да се възползва”, подчерта специалистът.

Още по темата

РЕКЛАМАspot_img
РЕКЛАМАspot_img

Избор на редактора

РЕКЛАМАspot_img