Лена Бориславова за парапета и ръцете: Един погрешен ъгъл

„Категорично потвърждавам, че отношенията ни с Кирил Петков са служебни и приятелски в рамките на „Продължаваме промяната“. Когато влизаш в политиката, знаеш, че ще платиш цена. Това каза пред bTV Лена Бориславова, която е кандидат за депутат на коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“. Тя е втора в листата за 24 МИР София.

За кадрите на стълбището, за които се твърди, че Кирил Петков я побутва отзад, Бориславова каза: „На тези кадри аз нямам от какво да се притеснявам. Един погрешен ъгъл, както на снимките с държането на ръце, който трябва да бъде оспорен“.

Бориславова обаче намекна, че партията й не се е държала адекватно тогава. Тя призна, че от Продължаваме промяната са можели да реагират и да оборят спекулациите, „но са развили тези рефлекси по-късно“.

Бившият началник на кабинета на премиера Петков каза, че няма от какво да се притеснява и обяви, че след изборите ще реши дали да остане в парламента или отново да влезе в изпълнителната власт.

„Не бих пожелала на никой да мине през толкова интензивна атака. Но аз не се оттеглих. Каузата е много по-голяма“, заяви тя за нападките срещу нея. Бориславова коментира и временното си оттегляне от публичното пространство: „Това, което се случва, е че човек губи личното си пространство. Независимо дали си на екран или не, когато си част от един отбор, можеш да си полезен по различни начини“.

Тя обърна внимание, че опонентите й показали очевидна политическа немощ, тъй като не удряли с аргументи за политики. „Това беше тяхно поведение, което се прояви не само спрямо мен. Оставката на Никола Минчев също беше такъв пример за политическа немощ“, допълни тя.

Бориславова коментира и песента на сценаристите на Слави Трифонов, която я осмива: „На никого не пожелавам да му се случи нещо подобно. Но това няма да ни спре и да ни откаже, защото ние имаме много по-голяма задача“. На въпроса дали иска да каже нещо на сценаристите, тя отговори: „Не. Нямам някакви особени чувства към тях. Има си нарочен ред в съда.

Аз лично разбирам защо те го направиха, не бяха доволни от това, че са изпадаща политическа сила, за това, че не се получиха някои от нещата, които желаеха да присвоят в управлението“. Това не било първото дело, което се води с подобни обвинения срещу телевизия „7/8“, „няма и да е първото спечелено“.

Още по темата

Избор на редактора