Летището във Франкфурт: Пътувайте с ярки куфари

Летището във Франкфурт съветва германците да сменят черните куфари с нещо в по-ярки цветове, за да могат да ги открият по-лесно в багажния хаос предизвика майтапи в социалните мрежи. Въпреки това препоръката е един от начините, при които багажът ви да бъде намерен по-лесно.

Според шефа на летището Стефан Шулте преобладаващо черните куфари допринасят за проблеми пред авиокомпаниите и наземния персонал в последните седмици. „Много хора пътуват с черни куфари с колелца. Трудно е да ги различим един от друг“, изтъкна Шулте, цитиран от „Гардиън“.

Съветът предизвика критики и подигравки у германските медии, които осъдиха и другата препоръка на Шулте – хората да надпишат куфарите си с име и адрес, което отдавна е отречено от полицията поради съображения за сигурност. Според оценки от последните дни, на летище Франкфурт в момента има около 2000 багажа, разделени от собствениците им.

И още един, вече съвсем резонен съвет от летищните власти във Франкфурт – доколкото е възможно, пътувайте само с ръчен багаж.

Четете още

Избор на редактора