Ливърпул изпрати самолет за родителите на Луис Диас

Ливърпул изпрати самолет за родителите на Луис Диас, за да могат да прекарат Коледа със сина си след неотдавнашния кошмар, който преживяха след отвличането им, съобщи Ройтерс.

Майката Силенис Маруланда беше освободена почти веднага след като беше отведена от партизанската група Националната освободителна армия по-рано този месец, но бащата Луис Мануел беше държан в плен 12 дни, докато не беше освободен в края на миналата седмица.

Диас се събра отново с родителите си, когато се завърна в Колумбия за мача на националния отбор и двамата бяха на трибуните, за да видят как синът им отбеляза и двата гола в емоционалната победа с 2:1 у дома срещу Бразилия в четвъртък.

Информационната агенция ПA информира, че след мача Ливърпул е платил за частен самолет от съображения за сигурност и за да помогне за справяне с психологическата травма на семейството и да доведе родителите на Диас и други членове на семейството в Мърсисайд, за да могат да прекарат по-дълъг период от време заедно.

Самолетът им кацна на летище „Джон Ленън“ в Ливърпул рано сутринта в събота.

Откакто родителите на Диас бяха отвлечени, клубът се постара да осигури  подкрепа, като мениджърът Юрген Клоп позволи на Диас да напусне и остави решенията за това кога ще тренира и е на разположение за избор изцяло на играча.

Диас ще се присъедини към семейството си в Ливърпул, когато се завърне от лагера на  националния отбор след мача им в Парагвай във вторник.

Той ще бъде в същия полет с другите южноамерикански играчи на Ливърпул Алисон Бекер, Алексис Мак Алистър и Дарвин Нунес.

Ливърпул се изправя срещу шампиона Манчестър Сити в сблъсък на върха в класирането на стадион Етихад следващата събота по обяд.

Четете още

Избор на редактора