Ливърпул сбъдна мечтата на Ериксон

Свен-Горан Ериксон сбъдна една от дългогодишните си мечти да ръководи Ливърпул на „Анфийлд“. Той бе край тъчлинията за благотворителния двубой на легендите с Аякс в емоционален ден в Мърсисайд. Бившият селекционер на Англия, който е фен на „червените“ от дете, разкри, че е бил диагностициран с рак през януари, признавайки, че „му остава максимум година живот“.

Ериксон бе поканен от Ливърпул, за да ръководи отбора с легенди на мърсисайдци – в треньорския му щаб бяха бивши футболисти на „червените“ като Йън Ръш, Джон Олдридж и Джон Барнс, като получи бурни аплодисменти на крака от привържениците по трибуните при излизането си от тунела. Двубоят на „Анфийлд“ бе с благотворителна цел – за събиране на средства за LFC Foundation и Forever Reds.

Аякс поведе с два гола разлика до почивката след попаденията на Дерк Боригтер и Кики Мусампа, но Ливърпул се разписа четири пъти пред легендарната трибуна „Коп“ благодарение на Грегори Винял, Джибрил Сисе, Набил Ел Жар и Фернандо Торес, съобщава Гол.бг.

„Спомен за цял живот. Всеки беше победител днес. Беше прекрасно, абсолютно невероятно. Всичко от химна „Никога няма да вървиш сам“ до остатъка от мача. Мисля, че бяхме по-добрият отбор дори през първото полувреме. Винаги се притесняваш, когато губиш, но първата част беше много силна и изключително добра втора. Но големите победители бяхме всички ние“, сподели Ериксон след срещата.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора