Лига на нациите: Играем с Люксембург, С. Ирландия и Беларус

България попадна в група С3 в четвъртото издание на турнира на УЕФА Лига на Нациите, където съперници на „лъвовете“ ще бъдат Люксембург, Северна Ирландия и Беларус.

Момчетата на треньора Илиан Илиев имаха късмет при жребия, тъй като избегнаха най-сериозните противници в Лига С Швеция и Румъния от първа урна, както и Словакия от трета.

Мачовете ще се играят през есента на тази година, като първите срещи ще бъдат на 5-7 септември. Следващите мачове са на  8-10 септември, 10-12 октомври, 13-15 октомври, 14-16 ноември и 17-19 ноември. Програмата в групата, както и в останалите групи на турнира, ще бъде определена по-късно утре. Напред в по-горно ниво продължава директно победителят във всяка група, а вторият ще играе бараж за изкачване с трети отбор от група в Лига В. Третият тим в групата ще играе бараж за запазване на мястото си, а двата най-лошо класирани отбори на четвърто място изпадат в Лига D. Другите два последни отбора ще играят баражи за запазване на мястото си.

В Лига А много сериозни отбори се паднаха във втора група, където Италия, Белгия и Франция се събраха, а четвъртият тим е Израел. Защитаващият титлата си от турнира Лига на Нациите отбор на Испания се падна в група А4 заедно с Дания, Швейцария и Сърбия.

Англия, която изпадна от Лига А и вече е в Лига В, ще спори с Финландия, Гърция и един от регионалните си съперници Република Ирландия за завръщане при най-добрите.

Пълен жребий в турнира Лига на Нациите 2024/2025

Лига А
Група А1: Хърватия, Португалия, Полша, Шотландия
Група А2: Италия, Белгия, Франция, Израел
Група А3: Нидерландия, Унгария, Германия, Босна и Херцеговина
Група А4: Испания, Дания, Швейцария, Сърбия

Лига В
Група В1: Чехия, Украйна, Албания, Грузия
Група В2: Англия, Финландия, Гърция, Република Ирландия
Група В3: Австрия, Норвегия, Словения, Казахстан
Група В4: Турция, Черна гора, Исландия, Уелс

Лига С:
Група С1: Швеция, Азербайджан, Словакия, Естония
Група С2: Румъния, Косово, Кипър, победителят от мача Литва – Гибралтар
Група С3: Люксембург, България, Северна Ирландия, Беларус
Група С4: Армения, Фарьорски острови, Република Северна Македония, Латвия

Лига D:
Група D1: загубил от мача Литва – Гибралтар, Сан Марино, Лихтенщайн
Група D2: Молдова, Малта, Андора

Четете още

Избор на редактора