Ликуй, народе! 9 часа Рок за труда край НДК

Днес отбелязваме Деня на труда и на международната работническа солидарност – 1 май.

Чества се от 1890 г. – с резолюция, приета на учредителния конгрес на Втория интернационал в Париж.

Бележи годишнина от началото на голяма стачна вълна в Съединените щати с искане за 8-часов работен ден, в която се включват над 340 хиляди души от Чикаго, Ню Йорк, Филаделфия, Балтимор, Милуоки и др.

За България е официален празник.

По повод международния Ден на труда – за 8-ма поредна година КТ „Подкрепа“ организират традиционното си празнично шествие в София.

Очаква се от 11 часа то да тръгне от площад „Света Неделя“ до музей „Земята и хората“, където от 12:30 ще започне 9-часов концерт “Рок за труда”.

На сцената ще забият Васко Кръпката и Подуене блус бенд, Валди Тотев, Петър Георгиев – Пешето, Спринт, Атлас, Конкурент, Милена, Коцето Калки и Медикус и много други рок банди и изпълнители.

Тази година шествието ще премине под надслов: „Работни места, заплати и сигурност!“.

БСП ще отбележи 1 май – Ден на труда и международната работническа солидарност, празника на вестник „Дума” и левия печат с инициативи в цялата страна под надслов „Мир! Труд! Достойнство!”, съобщиха от партията.

В Борисовата градина в София ще се проведе отбелязването на празника от столичните социалисти и вестник Дума. Началото ще бъде дадено в 11:30 часа с изпълнения на Орлин Горанов и дует „Експоуз”. Официалната част ще започне в 12.00 часа.

Четете още

Избор на редактора