Лили Иванова стяга концерт с оркестъра на Операта

Примата на българската естрада Лили Иванова подготвя най-големия си концерт през последните 30 години, соъобщи певицата в социалните медии.

Събитието ще се проведе на 14 декември в Арена „София“ и ще включва оркестъра на Софийската опера и балет, воден от диригента Константин Добройков. На сцената ще се съберат 67 талантливи музиканти, заедно с бенда на Лили Иванова. Музикалният продуцент и аранжор на концерта е Ангел Дюлгеров.

„Специални благодарности на акад. Пламен Карталов – Директор на Софийската опера и балет за отношението и уважението!“, написа примата в публикацията си.

Иванова е първият български попизпълнител, който през последните 12 години ще се изяви за трети път в Арена „Армеец“. През 2012 г. тя бе първата българска певица, която изнесе концерт в тази зала, привличайки 15 000 зрители.

Поради огромния интерес, дори секторът зад сцената беше отворен за продажби, което беше прецедент за този тип събития. Този концерт доведе до създаването на специална категория в Годишните музикални награди на „БГ РАДИО“, където Лили Иванова получи приза „Концерт на годината“. Десет години по-късно, през декември 2022 г., тя отново напълни Арена „София“ с 15 000.

Четете още

Избор на редактора