Лондон арестува изнасилвач, издирван от 27 години

80-годишен мъж беше арестуван на лондонското летище „Хийтроу“ след 27-годишно бягство, съобщиха източници от британската полиция, предаде ДПА.

Ричард Бъроуз, който е обвинен в сексуално насилие над деца в миналото, е бил арестуван на летището миналия четвъртък, след като се е завърнал в Обединеното кралство от Тайланд, съобщи говорител на полицията в Чешър.

От полицията съобщиха, че той е издирван от декември 1997 г., когато не се е явил в съда в Кралския съд в Честър, за да отговаря на обвинения в блудство и непристойно поведение.

Обвиненията са свързани с предполагаеми злоупотреби в периода 1969-1971 г., за които се съобщава, че са извършени в приют за деца в Конгълтън, Чешър, и в Уест Мидлендс.

Полицейският инспектор Елинор Аткинсън от полицията в Чешър заяви: „Решимостта ни да открием Бъроуз не намаляла през последните 27 години и арестът му бележи значителна стъпка напред по този случай и е началото на края му за всички замесени. Бих искала да благодаря на обществеността за информацията, която тя ни предостави през годините по време на издирването на Бъроуз, и се надявам, че арестът му ще ни донесе известно успокоение“.

Бъроуз днес се яви в Кралския съд в Честър и беше задържан под стража до съдебното заседание на 21 юни, съобщи говорител на съда, уточнява БТА.

Четете още

Избор на редактора