Лорд Камерън идва за среща с Габриел и Денков

Лорд Дейвид Камерън, министър на външните работи на Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия, ще бъде на работно посещение в България. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

Посещението се осъществява по покана на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел в контекста на засиления политически диалог между двете страни в последната половин година, посочиха от министерството. По време на посещението на вицепремиера Мария Габриел през октомври 2023 г. в Лондон бе подписана Съвместна декларация за стратегическо партньорство между България и Обединеното кралство. През януари 2024 г. вицепремиерът Мария Габриел и лорд Камерън проведоха среща в рамките на Световния икономически форум в Давос, припомнят от МВнР.

Министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще се срещнат с Дейвид Камерън. В рамките на разговорите им днес в Министерския съвет ще бъдат обсъдени въпроси от двустранен интерес, информираха от правителствената информационна служба. В 10:30 ч. в Министерския съвет е предвидено съвместно изявление пред медиите на премиера Николай Денков, вицепремиера Мария Габриел и лорд Дейвид Камерън.

В програмата на посещението в България на министъра на външните работи на Обединеното кралство са включени и срещи с представители на изпълнителната и законодателната власт, съобщиха още от МВнР.

Четете още

Избор на редактора