Майката на Мъск с рокля на българска дизайнерка

Майката на милиардера Илон Мъск – Мей Мъск, избра рокля на български дизайнер за фотосесия за корицата на американското модно списание InStyle. Тя е дело на Десислава Тошева, която стои зад бранда Caviar Couture.

Мей Мъск вижда роклите на Десислава Тошева в шоурум в Париж и пожелава да се запознае с нея. Правят го на кинофестивала в Кан, а Мей избира една от роклите на Тошева за фотосесията за корицата на списание InStyle.

Кадрите са заснети в Санторини, Гърция, а Мей Мъск е облечена в черна вечерна рокля.

Десислава Тошева разказва, че решава да създаде модния бранд Caviar Couture след неуспешните опити да намери рокля за абитуриентския си бал.

„Създаването на бранда възникна в резултат на неуспешно намиране на рокля за абитуриентския ми бал. По време на търсенето установих, че предлагането се намира в две крайности – роклите бяха или прекалено скъпи, но по мое мнение не кореспондираха на дизайна, или бяха с по-старомодни визии“, казва Десислава Тошева пред Economic.bg.

Тя завършва Първа частна английска гимназия в София, след което и университет „Сент Андрюс“ във Великобритания. Там тя не учи „Моден дизайн“, а „Бизнес“, защото вярва, че това ще й помогне повече при разработването на модния бранд. Започва бизнеса си сама, но вече има голям екип зад гърба си.

Големият й пробив в чужбина е през изминалата година на кинофестивала в Кан, когато облече част от звездите на червения килим. Нейни рокли са били на кориците на списания като „Вог“, „Мадам Фигаро“, „Ел“ и Harper’s Bazaar.

Четете още

Избор на редактора