Максим Генчев за Малкович: Нищо особено не е, но името продава. Късметлия

Видният български кинаджия Максим Генчев произнесе тежката си присъда за холивудската звезда Джон Малкович. Цените на билетите за спектакъла му в Народния предизвикаха много коментари и режисьорът на филмите за Ботев и Левски не остана назад.

„Не е от класата на шекспировия актьор Беркоф, майстор на моноспектакъла. Малкович е умен късметлия с интересен лицев (събрани очи) фасон за кино, където актьорът е подвластен на режисура, осветление (камера) и монтаж. За театър не е нищо особено (гледал съм го в Лондон). Но името продава“, даде във фейсбук оценката си Генчев, известен със скандалните си изказвания по всякакви въпроси.

На коментар на потребител на социалната мрежа каква оценка би дал Малкович, ако гледа филм на Генчев, режисьорът на „Дякон Левски“ и „Ботев“ отговаря: „Той е актьор. Вероятно ще ме четка, за да го взема. Майтапя се – няма да го наема, защото не говори български.“

Макар да удариха цени от по 350 и 400 лева билетите за Малкович почти бяха изкупени още в първите два часа на продажбата вчера. Те бяха пуснати в продажба на 25 януари в 12 часа на касите на Народния театър, на сайта и в Eventim.

Опашки се извиха вчера пред театъра от ранни зори заради постановката „В самотата на памуковите полета“ с Джон Малкович и Ингеборга Дапкунайте. Тя ще се играе в три поредни дни дни – на 16, 17 и 18 февруари.

Евтините билети за събитието бяха изчерпани почти на секундата след пускането им. В момента могат да бъдат открити само такива за 350 и 400 лева. За същото представление в Атина билетите струват между 5 и 55 евро. Причината за по-евтините билети в Гърция обаче е, че всъщност по-голямата част от цената им се поема от частната благотворителна фондация „Онасис“.

Четете още

Избор на редактора