Мама и аз: Радев е в дълбоко противоречие

„Президентът Радев е в дълбоко вътрешно противоречие!“, заявиха в съобщение до медиите д-р Велимир Симов и всички лекари и медицински специалисти в клиниката за майчино и детско здраве „Мама и Аз“ в гр. Плевен.

„На 1 май президентът Румен Радев започна кампания срещу решение №318 на МС от 30 април, с което се разрешава нова модерна многопрофилна болница ‚Мама и Аз‘ в София, а на 6 май обясни пред всички медии „ …в България има място за частна инициатива в здравеопазването, но специално детското здравеопазване трябва да бъде национален приоритет и тук държавата трябва да си стои на мястото и закъснява толкова много години да изгради една национална детска болница“.

Те зададоха следните въпроси:

  • С какво точно проектът „Мама и Аз“ в София пречи на държавата да си стои на мястото?
  • Очевидно не е с предвидените 40 педиатрични легла, от които инвеститорът беше готов да се откаже, а има нещо друго?
  • Има ли държавен протекционизъм в софийското здравеопазване и блокада на достъпа на пациентите до конкуренцията по качество, и къде работи и за каква заплата съпругът на вицепрезидента?
  • Считате ли, че ние, лекарите и в частност педиатрите, сме крепостни селяни и можем да бъдем феодализирани в нечие държавно или частно здравно имение?

„Поканихме вече премиера Главчев, а днес най-сърдечно, добронамерено и открито, в Деня на Храбростта и Великата Българска Армия, каним и Вас да ни посетите в Плевен – ние приемаме най-тежките случаи на болни деца от цяла България – за да се запознаете с възможното европейско ниво на здравеопазване в Родината – защото децата са най- ценното!.

Ние дръзнахме да си представим, направихме сами и открихме по-светло бъдеще за нашите деца.

Ние сме първата новопостроена през последните 50 години клиника за майчино и детско здраве в България, която отвори врати на 1 юни 2023г и постига високи резултати“.

Четете още

Избор на редактора