Мария Бакалова се готви за дебют на Бродуей

Мария Бакалова подготвя пиеса за Бродуей. Новината актрисата съобщи на среща с почитатели по време на фестивала за аниме, комикси и поп култура Aniventure Comic Con в София.

„Театърът винаги ще ми липсва, макар че не знам кое обичам повече – киното или театъра. Хората са го казали: Едното е хлябът, другото е водата. Едното не може без другото, но просто се фокусираш върху нещата, които са по-готови и са по на дневен ред“, каза тя, цитирана от БТА.

„Разбира се, че бих се качила на сцена един ден. Има една пиеса, по която в момента работим с мой колега, с който вече сме я снимали. И би трябвало, по някое време, да тръгне към Бродуей, към Ню Йорк“, съобщи Бакалова.

„Много хора казват, че за да си в тази индустрия, трябва да имаш дебела кожа. Аз не съм сигурна, че съм от тези хора, защото и си плача, и страдам, и ми е мъчно. Понякога ме хваща яд за нещо, което съм искала и не се получава. Важното е да повярваш, че може би не е в теб проблемът, а просто не си бил правилният човек за дадената роля“, разсъждава актрисата.

Нейната мечта е един ден да има възможността да работи със същите хора, с които вече е работила: „Отново и отново, не само по веднъж. Аз обичам да създавам приятелски, избрани семейства и отношения“. „Мисля, че всеки би трябвало да дръзва и това е единственото, което бих дала като съвет. Аз самата не знам дали съм страхлива, но имам такива подозрения“, допълва тя.

„Има страшно много актьори и режисьори, с които искам да работя. Една от големите ми, дълбоки и сакрални мечти ще остане да имам възможността един ден да работя с един от двамата или, дай Боже, и двамата големи, заради които се влюбих в киното – Ларс фон Триер и Томас Винтенберг“, споделя Мария Бакалова.

Като актриса си мечтае да работи с Кейт Бланшет: „Имах възможността да се срещна наскоро с нея и да прекараме сравнително доста време. Бяхме заедно почти цял ден. Мисля, че тя е еталон за киноартист. Бих искала да работя и с Антъни Хопкинс“.

Ако трябва да назова един актьор, това е Мадс Микелсен, един режисьор –  Ларс фон Триер, и една актриса – Кейт Бланшет, обобщава Мария Бакалова.

Мария Бакалова разказа и за новия български филм „Триумф“ с нейно участие, който скоро трябва да излезе на голям екран: „Филмът изследва една вдъхновена от реалността история през 90-те години. В момента сме в постпродукция и скоро филмът трябва да тръгне по фестивали“.

Черната комедия „Триумф“ разказва за една от големите загадки на 90-те – дупката в Царичина. На 6 декември 1990 г. тихото село в западна България, където живеят главно пенсионери, е разтърсено от събитие – по заповед на Генералния щаб на Българската армия там е изкопана огромна дупка. Версиите варират от търсене на съкровището на цар Самуил, до търсене на следи от извънземен разум. Дори на място са докарани екстрасенси, които „контактуват“ с последния. Разкопките продължават цели две години – до ноември 1992-ра, след което секретната операция е изоставена…

Мария Бакалова разказа още, че тази година е снимала само в Канада – един филм в Монреал и един в Торонто. Сега ѝ предстоят снимки в Ирландия.

Четете още

Избор на редактора