Махнаха два от шестте крака на кучето Ариел

Ариел, шесткракото куче, намерено захвърлено на паркинг в супермаркет, претърпя операция за отстраняване на излишните крайници, съобщава BBC. Наречена е на героя на Малката русалка от Дисни, тъй като нейните частично слети допълнителни задни крака приличаха на опашка на русалка.

11-седмичният шпаньол попадна в заглавията на медиите, след като беше изоставен пред магазин на веригата B&M в Пембрукшър през септември.

Около £15 000 бяха събрани от доброжелатели от цял ​​свят, което й позволи да се направи операцията, променяща живота на Ариел.

Хирургът Арън Лъчман успя да спаси и четирите й работещи крайника след опасения, че може да се наложи единият да бъде ампутиран.

„Тя се справя много добре, възстанови се и е щастливо малко куче и се надяваме, че ще продължи да води страхотен живот“, каза г-н Лъчман.

Шефът на ветеринарната клиника Майки Лоулър каза, че се надява Ариел да бъде изписана този уикенд, за да се върне у дома при приемното си семейство в Западен Уелс.

„Тогава, след като Ариел мине през няколко седмици физиотерапия и възстановяване, ще видим дали ще й намерим дом завинаги“, добави той.

Четете още

Избор на редактора