Идентифицирани са три жертви на потопа

Към настоящия момент са идентифицирани телата на три жертви – двама мъже и жена, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Оттам посочиха, че няма нови сигнали за изчезнали хора.

Полицейски екипи на ОДМВР – Бургас регулират движението по всички пътни артерии на територията на Община Царево. Заради преливане на река Велека към настоящия момент няма достъп до Синеморец. Органите на реда осъществяват и линеен контрол за недопускане на свлачищни процеси на скална или земна маса в рисковите зони. Екипите осъществяват и контрол спрямо повредена или унищожена собственост на граждани, с цел недопускане на мародерски действия. Служителите на зонално жандармерийско управление в Бургас оказват помощ и упътват нуждаещи се от съдействие.

Екип на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас, заедно с доброволно формирование от Пловдив, по Закона за защита от бедствия освобождават пътя за село Фазаново, чрез изрязване и преместване на дървета и клони, както и проверяват проходимостта на пътя. Екипи огнеборци осъществяват отводнителни действия в село Лозенец и къмпинг „Оазис“. Допълнителни екипи с хидрофорни помпи изпомпват контролирано вода от два язовира в Лозенец, с цел недопускане на преливането, а водолази издирват по море и в близост до сушата различни опасни предмети, отнесени от придошлата вода.

Пожарникари  участват и в изпомпването на вода от приземните етажи на хотели и къщи, включват се и в осигуряването на храна на нуждаещите се. Доброволци работят на терен в село Кости и оказват съдействие на местното население, посочват още от вътрешното министерство.

Гранично-полицейски кораб е в акваторията на Царевския залив за подпомагане на действията по търсене и спасяване.

Четете още

Избор на редактора