МВР шефът: Няма да подам оставка

Станахме свидетели на безпрецедентен погром в центъра на София, каза на брифинг министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Само навременната реакция осуети това да има жертви, каза той и добави, че е учуден, че му искат оставката.

От ПП-ДБ тази сутрин поискаха оставките както на министър Калин Стоянов, така и на ръководството на Българския футболен съюз (БФС), а като една от причините за това посочиха допусната ескалация на напрежението на вчерашния протест пред Националния стадион „Васил Левски“, докато вътре се играеше на празни трибуни футболната среща между националните отбори на България и Унгария.

Стоянов посочи, че ако подаде оставка, означава да предаде всички свои колеги, които снощи са били на работа.

Заставам зад всички служители на МВР, които с риск за живота си защитиха гражданите и имуществото им. Осъждаме онези служители на МВР, които превишиха правата си. Извинявам се онези хора, които протестираха мирно и пострадаха. Поздравявам полицаите, които помагаха на пострадали граждани. Не смятам, че министърът трябва да е изкупителна жертва за дългогодишните проблеми в Българския футболен съюз (БФС), каза Стоянов.

Четете още

Избор на редактора